Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima cursă din Israel a aterizat la Chișinău: Când vor fi următoarele

© Sputnik / Мирослав РотарьAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Abonare
În această noapte, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat avionul unei companii moldovenești care a efectuat o cursă de la Tel Aviv. Se întâmplă după ce autoritățile israeliene au ridicat interdicțiile de zbor.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat că pentru săptămâna aceasta au fost programate trei curse Chișinău-Tel Aviv-Chișinău. Primul zbor a avut loc în această noapte, la ora 03:14, iar celelalte două sunt programate pentru astăzi, 19 mai, ora 13:31, și pentru 20 mai, la ora 12:55. Aceste informații se regăsesc și pe programul online publicat de Aeroportul Internațional Chișinău. 

Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Mărturisiri emoționante ale moldovenii din Israel – audio
Cetățenii moldoveni care intenționează să părăsească statul Israel trebuie să prezinte la sosirea pe Aeroport testul PCR COVID-19 negativ. Oamenii se pot însă programa pentru testare pe aeroportul Ben Gurion cu 72 de ore înainte de zbor. Ambasada a atenționat că la plecarea din Israel rămâne obligatorie îndeplinirea ”formularului de ieșire”.

De precizat că Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat în data de 15 mai că Fâșia Gaza continuă să fie ținta atacurilor masive cu rachete, iar pericolul se menține și asupra aeroporturilor, iar din acest motiv, autoritățile israeliene au decis să interzică toate zborurile din și spre Israel până pe 17 mai inclusiv. După declanșarea conflictului armat, mulți moldoveni care se află în Israel au decis să-și facă bagajele și să revină în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, oamenii pot apela pentru consultații la Centrul de Informații pentru Muncitorii Străini la numărul de telefon: 1-700-707-889. Dacă moldovenii se confruntă cu probleme ieșite din comun, sunt îndemnați să sune la Linia Fierbinte a Ambasadei: 037770544.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0