Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mărturisiri emoționante ale moldovenii din Israel – audio

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Mărturiile conaționalilor noștri aflați acum în Israel sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit în cadrul emisiunii "ATITUDINI" moldoveanca Valentina Chicireac.
Moldovenii din Israel: Mărturisiri emoționante - audio

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Valentina Chicireac a declarat că declanșarea unui conflict armat de asemenea proporții a venit pe neprins de veste, iar oamenii au intrat în panică. 

Dacă în casele noi sunt camere special betonate, făcute pentru caz de război, atunci în casele vechi nu este așa ceva. Oamenii sunt nevoiți să se ascundă în scări.

Улицы Газы в руинах после самой смертоносной ночи израильских взрывов с начала кризиса - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Video
Noaptea cu cele mai cumplite bombardamente în Gaza

"Eu locuiesc în Bat Yam, nu departe de Palestina. Când se aud sirenele, toți locatarii știu că au un minut și jumătate ca să iasă din casă. Când începe a exploda, primele zboară geamurile și noi ieșim în scara blocului", a relatat Valentina Chicireac.

Mai mult, după primele atacuri din partea Fâșiei Gaza, în orașul Bat Yam în care locuiește moldoveanca au început actele de violență și de vandalism comise de localnici. 

"Pe malul mării mergeau israelieni mascați care își puneau ca un fel de basma pe față și începeau a distruge toate magazinele arabilor. Era mare vandalism, răcneau. Stricau magazine, vitrine. După asta au început mai multe atacuri din partea Palestinei spre Israel. Oamenii au devenit mai agresivi, mai răi" a mărturisit ea.

Valentina Chicireac spune că moldovenii stabiliți în Israel nu se simt în siguranță. Oamenii nu pot ieși la muncă, se tem să meargă pe stradă, de aceea evită ieșirile fără necesitate stringentă.

În ultimele zile, rachetele lansate din Gaza au ucis 10 persoane în Israel, dintre care doi copii, în timp ce atacurile aeriene israeliene a ucis aproape 200 de palestinieni, inclusiv 58 de copii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0