Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Zece nave vor fi suficiente": Flota de Nord însușește un nou complex de atac

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaГенеральная репетиция военно-морского парада ко дню ВМФ в Кронштадте
Генеральная репетиция военно-морского парада ко дню ВМФ в Кронштадте - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Testările celei mai noi rachete anti-navă "Zircon" au ajuns la finiș – fregata Flotei de Nord "Amiralul Gorșkov" se pregătește pentru lansările finale de testare.

MOSCOVA, 18 mai – Sputnik, Nikolai Protopopov. Conform celor mai recente date, acestea vor fi efectuate până la sfârșitul verii, apoi sistemul va continua să fie perfecționat la bordul submarinelor. Ce înseamnă "Zircon" pentru Marina Rusă – în materialul Sputnik.

Primul purtător

Data exactă de începere a ultimelor testări este încă necunoscută. Cu toate acestea, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, racheta va fi testată complet până la sfârșitul anului. Iar în adresarea sa din aprilie către Adunarea Federală, președintele Vladimir Putin a anunțat că arma va intra în curând în serviciu. Livrările seriale către Forțele Armate sunt programate pentru anul viitor.

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
"Pregătire pentru ofensivă": Un expert a evaluat forțele NATO de lângă granițele cu Rusia
Prima fregată din seria proiectului 22350 "Amiralul Gorșkov" a fost prima care a lansat pe mare racheta promițătoare "Zircon" asupra țintelor de antrenament. Ea s-a alăturat flotei în vara anului 2018. Datorită sistemelor electronice avansate de la bord și a gradului ridicat de automatizare, această navă este numită "computer plutitor". Mai mult, multe tehnologii au fost utilizate pentru prima dată.

Principalele arme ale fregatelor – rachetele de croazieră "Kalibr" în 16 lansatoare verticale. Artileria – arme universale de 130 mm cu o cadență de tragere de 30 lovituri pe minut și o rază de acțiune de 23 de kilometri. Cerul este controlat de complexul de rachete antiaeriene "Poliment-Redut". Împotriva submarinelor – patru tuburi de torpile "Paket-NK".

Primul ʺfanion" al seriei, "Admiralul Gorșkov", a fost început în 2006 – este prima nouă navă mare de suprafață de pe timpurile URSS-ului. Fregata a servit drept poligon pentru multe dezvoltări, diverse sisteme de arme, sisteme de apărare antiaeriană și echipamente radioelectronice. Deci, decizia de a echipa platforma cu un "Zircon" experimental este destul de logică.

Primele testări de la bordul navei "Gorșkov" au fost efectuate în decembrie 2019. Potrivit Ministerului Apărării, au existat trei lansări: două asupra unor ținte maritime și una asupra unei ținte terestre.

© Photo : Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaИспытание гиперзвуковой ракеты "Циркон"
Zece nave vor fi suficiente: Flota de Nord însușește un nou complex de atac - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Испытание гиперзвуковой ракеты "Циркон"

Acoperirea Arcticii

Exerciții militare NATO în România - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Noi manevre NATO în România – împotriva cui?
Au început să dezvolte un complex hipersonic fundamental nou, bazat pe mare și pe uscat, în anii 2010. Președintele Vladimir Putin a anunțat pentru prima dată despre realizarea reușită a proiectului în 2018.

Se preconizează că versiunea maritimă va înlocui rachetele anti-navă "Granit", care se află în serviciul Marinei de la mijlocul anilor 1980. Vor echipa cu "Zircon" navele moderne și modernizate – în primul rând, fregatele proiectului 22350, crucișătorul "Amiralul Nahimov", distrugătoare promițătoare "Lider". De asemenea, vor înarma cu rachete "hipersonice" și  submarinele nucleare multifuncționale 971, 949A și 885. Flota de Nord are prioritate – și nu întâmplător.

Военнослужащие армии США в провинции Кандагар, Афганистан - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Americanii aruncă Rusiei o "bombă afganeză"?
"Rachetele ʺZirconʺ au o rază lungă de acțiune, iar în procesul de exploatare sunt necesare lansări de probă, trageri ca parte a pregătirii de luptă", a declarat ex-comandantul Flotei de Nord, Veaceslav Popov, într-un interviu acordat agenției de presă RIA Novosti. ʺDatorită dimensiunii sale, zona operațională a Flotei de Nord și poligoanele sale sunt mai potrivite, după cum se spune, pentru a aduce în stare de pregătire noi tipuri de arme decât, de exemplu, Marea Baltică sau Marea Neagră".

În plus, zona arctică este cea mai periculoasă direcție potențială de atac cu rachete pentru întreaga Rusie.

"Flota de Nord răspunde de Arctica", explică amiralul. "Întărirea conexiunii este o chestiune ce ține nu numai de prezent, ci și de viitor. Arctica reprezintă viitorul atât în ​​ceea ce privește transportul, cât și în ceea ce privește asigurarea apărării țării. Racheta "Zircon" este o chestie foarte universală. Și într-o anumită etapă a dezvoltării Forțelor Armate, ea va deveni racheta principală în Marină în ansamblu, precum și un puternic factor de descurajare pentru alte țări în timpul luării deciziilor care contravin securității Rusiei".

© Sputnik / Павел Львов / Accesați arhiva multimediaБольшой десантный корабль "Пётр Моргунов" пришел в Североморск
Zece nave vor fi suficiente: Flota de Nord însușește un nou complex de atac - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Большой десантный корабль "Пётр Моргунов" пришел в Североморск

Mijloc de control

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”
În timpul testărilor, "Zircon" a distrus atât ținte terestre, cât și ținte maritime, la o distanță de până la 450 de kilometri. Raza de tragere declarată este de o mie de kilometri. Viteza maximă de zbor este de M 9 sau aproximativ 11 mii de kilometri pe oră. Acest lucru face ca racheta să fie invulnerabilă oricăror mijloace de interceptare contemporane sau promițătoare.

Nu este surprinzător faptul că țările occidentale, inclusiv Statele Unite, au reacționat imediat la "Zircon". Pentagonul monitorizează îndeaproape fiecare lansare, recunoscând o rămânere în urmă semnificativă față de Rusia în domeniul armelor hipersonice. Experții americani consideră că acest complex este o amenințare serioasă la adresa portavioanelor – principala forță de atac a Marinei SUA.

Ioan Aurel Pop - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Ioan Aurel Pop - o lecție românească în locul ”înrăirii prin corectitudinea politică”
Potrivit președintelui Mișcării de sprijinire a flotei din toată Rusia, căpitanul de rangul întâi, Mihail Nenașev, toate dezvoltările pentru armată și marină, inclusiv "Zircon", reprezintă un răspuns la scenariile agresive ale Occidentului.

"În lumina ultimelor declarații ale militarilor francezi și americani, este clar că țările occidentale trebuie să portretizeze Rusia drept un dușman periculos", spune el. "Scenariile au fost elaborate de mult timp, iar clasa politică a Occidentului va construi un curs împotriva Rusiei. Rachetele "Zircon" reprezintă un mijloc de apărare al sec. XXI, în condiții de turbulențe politice extreme. Noi trebuie să ne demonstrăm în mod convingător capacitățile".

Expertul consideră că chiar și zece nave submarine și de suprafață cu rachete "Zircon", împreună cu arme nucleare ofensive și defensive, vor permite militarilor Flotei de Nord să rezolve orice sarcini geopolitice în vederea apărării țării.

© Sputnik / Олег Кулешов / Accesați arhiva multimediaПодводный крейсер "Князь Владимир" возобновил заводские ходовые испытания
Zece nave vor fi suficiente: Flota de Nord însușește un nou complex de atac - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Подводный крейсер "Князь Владимир" возобновил заводские ходовые испытания

Корабли ВМФ России на главном военно-морском параде в Кронштадте - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Consolidarea strategică a Marinei Ruse: Demararea construcției a șase nave de război
"Caracteristicile rachetei sunt de așa natură încât, potrivit tuturor previziunilor, americanii nu vor putea să creeze așa ceva încă zece ani, fără să ia măsuri de urgență", explică Nenașev. "Pe baza rachetelor "Zircon" vor construi o apărare eficientă din punct de vedere strategic și pentru mult mai puțini bani decât în ​​timpul START I sau START II. Zece nave vor proteja Arctica și vor asigura siguranța Căii Maritime de Nord. Rachetele "Zircon" sunt capabile să lovească ținte terestre și sunt capabile să distrugă facilitățile NATO din Norvegia sau Alaska. În plus, se analizează problema creării unei versiuni a "Zirconului" pentru aviația purtătoare de rachete".

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaОтряд кораблей Северного флота прибыл во Владивосток
Zece nave vor fi suficiente: Flota de Nord însușește un nou complex de atac - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Отряд кораблей Северного флота прибыл во Владивосток

Este notabil faptul că "Zircon", care nu a intrat încă în serviciu, influențează deja politica. Astfel, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatolii Antonov, a menționat că testările reușite ale complexului oferă încredere diplomaților ruși în negocierile cu americanii privind controlul armelor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0