Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Pregătire pentru ofensivă": Un expert a evaluat forțele NATO de lângă granițele cu Rusia

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Expertul militar Ivan Konovalov, într-o conversație cu RT, a evaluat exercițiile forțelor NATO în Estonia.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. După cum a informat Statul Major General al Forțelor de Apărare din Estonia, exercițiul "Furtuna de primăvară" se va desfășura în perioada 17 mai – 5 iunie. La el vor participa aproape 7 000 de militari din mai multe țări NATO.

Газопровод - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
România nu poate: Moscova salvează de vreme rece nu numai Chișinăul, ci și Bucureștiul
ʺSubunitățile NATO sunt situate la frontierele rusești, ceea ce reprezintă o încălcare directă a Actului fondator privind relațiile reciproce, cooperarea și securitatea semnat în 1997 de către Federația Rusă și NATO. În document se spune, în special, că părțile vor aspira la transparență, predictibilitate și încredere reciprocă în ceea ce privește mărimea și funcțiile forțelor militare", a spus Konovalov.

El a menționat că, în realitate, trupele Alianței sunt prezente în mod constant la granițele rusești, iar componenta de atac a exercițiilor, în special în Europa de Est, crește în mod regulat.

"Noi vedem deja acum acest lucru. De exemplu, faptul că o companie franceză de tancuri și elicopterele britanice de atac vor participa la ʺFurtuna de primăvarăʺ vorbește despre o pregătire pentru acțiuni ofensive și nu defensive, așa cum se spune în Occident", a explicat expertul.

El a numit exercițiile o provocare și a menționat că acțiunile Alianței Atlanticului de Nord reprezintă o amenințare pentru Rusia și nu invers.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0