Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Politolog, despre conflictul israeliano-palestinian: Cum îi va afecta pe moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Conflictul israeliano-palestinian pare că nu se va încheia în viitorul apropiat. Această îngrijorare a exprimat-o politologul Victor Juc. Potrivit lui, cel mai mult vor avea de suferit oamenii, inclusiv moldovenii stabiliți în aceste teritorii.
Politolog, despre conflictul israeliano-palestinian: Cum îi va afecta pe moldoveni

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", politologul Victor Juc a declarat că în viitorul apropiat nu ar trebui să ne așteptăm că va fi pus capăt conflictului israeliano-palestinian.

"Conflictul este vechi. Este o problemă ce ține de memoria fiecărei familii, mai ales ale celor palestiniene. Au fost prea multe jertfe. Nici teoretic, nici practic, acest conflict nu poate fi soluționat în viitorul apropiat", a spus Victor Juc.

Expertul susține că în urma acestor conflicte cel mai mult va avea de suferit societatea, iar moldovenii care muncesc și trăiesc acolo au parte de adevărate clipe de coșmar. Mulți dintre ei își doresc să revină acasă, pentru că nu se mai simt în siguranță.

Запуск ракет по Израилю в Газе  - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Societate
Coșmarul moldovenilor din Israel: Cum se protejează de atacurile armate

"Sunt 16 mii de moldoveni stabiliți acolo și muncesc. Ei vor avea de suferit, pentru că ei nu sunt deprinși cu situația tensionată la care sunt expuși, pentru că probleme de ordin terorist, atacurile cu bombe se află pe agenda zilei și nimeni nu este asigurat. Mulți dintre aceștia intenționează să revină acasă, dar cred că atunci când situația se va ameliora unii dintre ei își vor dori să revină", a menționat politologul.

De precizat că Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat în data de 15 mai că Fâșia Gaza continuă să fie ținta atacurilor masive cu rachete, iar pericolul se menține și asupra aeroporturilor, iar din acest motiv, autoritățile israeliene au decis să interzică toate zborurile din și spre Israel până pe 17 mai inclusiv. Nu se știe deocamdată ce decizie va fi luată începând cu 18 mai. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0