Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

COVID-19: Ce spun specialiștii despre situația din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausDaniela Demișcan
Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Deși în perioada sărbătorilor pascale au fost înregistrate mai puține cazuri de COVID-19, specialiștii în sănătate publică îndeamnă populația să nu se relaxeze și să se vaccineze întrucât COVID-19 nu a dispărut.
Mai puține cazuri de COVID: Când am putea scăpa de restricții

În cadrul emisiunii "ATITIUDINI", șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan, a precizat că statisticile cu referire la cazurile de COVID-19 arătau o dinamică pozitivă în perioada sărbătorilor pascale.

Inga Pasicinic - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Vaccin anti-COVID: Când moldovenii se vor putea programa online pentru imunizare

Acești indicatori au fost influențați însă de mai multe circumstanțe, iar situația poate să se schimbe de la o zi la alta.

"Deși unii oameni s-au relaxat văzând ultimele statistici, cu toții trebuie să înțelegem că acest virus nu a dispărut. Avem 14,8 procente forme grave și 15 procente forme medii. Virusul este la fel de contagios și periculos. Respectarea măsurilor de sănătate publică este obligatorie pentru toți în continuare", a explicat Daniela Demișcan.

În același timp, în perioada sărbătorilor pascale centrele de vaccinare au înregistrat un număr mai redus de persoane care au venit să se imunizeze.

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
COVID-19: Ce spun specialiștii despre situația din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Tatiana Zatîc

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Tatiana Zatîc a precizat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că printre motivele care au dus la diminuarea acestor cifre este faptul că moldovenii au avut alte preocupări, iar mulți au fost plecați de la locul de trai, susțin specialiștii.

Cu toate acestea, treptat, după sărbători, numărul persoanelor care solicită să fie vaccinate a început să crească.

"În data de 11 mai, au fost administrate 7553 doze de vaccin, dintre care 5627 prima doză și 1926 a doua doză. Centrele de vaccinare lucrează la capacitate maximă, în regim intens", a precizat Tatiana Zatîc.

Menționăm că autoritățile din Sănătate au anunțat recent că centrele de vaccinare din țară vor activa în regim non-stop, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Oamenii sunt îndemnați să se programeze oricând, fie pe platforma lansată de Ministerul Sănătății, fie să sune la medicul de familie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0