Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vaccin anti-COVID: Când moldovenii se vor putea programa online pentru imunizare

© Sputnik / Mihai CarausInga Pasicinic
Inga Pasicinic - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Când moldovenii se vor putea programa online la vaccinare și vor putea oare alege vaccinul pe care doresc să-l administreze? Detalii la acest subiect am aflat de la directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Inga Pasecinic.
Vaccin anti-COVID: Când moldovenii se vor putea programa online pentru imunizare

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul Inga Pasecinic a declarat că Republica Moldova este foarte aproape de a ajunge la un sistem centralizat de programare pentru vaccinare. Autoritățile din domeniul sănătății lucrează în prezent la elaborarea acestei platforme.

Ana Marchitan - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Vaccinarea moldovenilor în România: Reguli la trecerea frontierei
"În curând va fi lansată această platformă și în țara noastră. Nu știu dacă va fi atât de desăvârșită precum în România, dar în orice caz vom avea parte de un sistem performant. Autoritățile sunt pe ultima sută de metri în acest sens. Cred că în mai puțin de o lună de zile această platformă va fi lansată", a subliniat Inga Pasecinic.

Cât privește posibilitatea alegerii vaccinului, acest lucru va fi posibil în funcție de disponibilitatea serului pe piața din Moldova, în mare parte oferit prin donații, a mai adăugat specialistul.

De menționat că în România există Platforma națională de vaccinare, prin intermediul căreia și cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenie română au posibilitatea de se programa online pentru imunizare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0