În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul Inga Pasecinic a precizat că nu există o metodă specială de pregătire pentru vaccin, întrucât acesta nu dăunează organismului și nu e nevoie de o pregătire suplimentară.
"Modul sănătos de viață, o alimentație echilibrată, plimbări în aer liber, evitarea stresului – toate aceste reguli sunt valabile și înainte de administrarea vaccinului. Medicul de familie cunoaște care este starea de sănătate a persoanei și, respectiv, înainte de vaccinare, persoana va fi controlată de medicul de familie, iar, ulterior, în caz de reacții adverse poate contacta specialistul", a precizat Inga Pasecinic.
Cât privește categoriile de persoane care nu sunt eligibile pentru vaccinare, dintre acestea fac parte: femeile însărcinate, copiii cu vârsta mai mică de 16 ani și mamele care alăptează.
Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, în cea de-a doua etapă - imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces.
Recent, a început cea de-a treia etapă de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus. Persoanele care își desfășoară activitatea în domeniul procesării, distribuirii și comercializării alimentelor de bază cum ar fi panificație, lactate, carne, fructe și legume se pot înregistra pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova