Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova va mai primi un lot de vaccin: Din partea cui vine donația

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Abonare
Încă 11 mii de doze de vaccin ar urma să fie donate țării noastre. De această dată, donația vine din partea Lituaniei.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. În cadrul vizitei oficiale a președintelui lituanian Gitanas Nauseda la Chișinău, oficialul a anunțat că Guvernul de la Vilnius a decis să ofere Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin, în calitate de ajutor umanitar pentru combaterea pandemiei.

Ceremonia oficială de întâmpinare a Președintelui Republicii Lituania, dl Gitanas Nauseda, la Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Politică
Ce a discutat Maia Sandu cu președintele Lituaniei, aflat în vizită în Moldova

Șeful statului, Maia Sandu, i-am mulțumit președintelui lituanian, dar și Guvernului Lituaniei pentru gestul făcut. 

Deocamdată, responsabilii de la Președinție nu au precizat despre ce vaccin este vorba și când anume ar urma să fie livrat în Republica Moldova. 

Precizăm că joi și vineri, la Chișinău s-a aflat în vizită președintele lituanian Gitanas Nauseda. Pe finalul vizitei, cei doi președinți au sădit câte un puiet de mesteacăn la Grădina Botanică din Chișinău, în semn de prietenie și dorință de consolidare a relațiilor bilaterale.

„Astfel am consemnat istoria bogată a relațiilor dintre țările noastre și dorința de a consolida parteneriatul dintre Lituania și Moldova. Sper că planurile de cooperare dintre țările noastre vor prinde rădăcini adânci și vor da roade mulți ani înainte. Ačiū, Lietuva!”, a spus președintele Maia Sandu.

Amintim că președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, a efectuat o vizită oficială în țara noastră la invitația Maiei Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0