Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum vor fi acordate pensiile pentru limita de vârstă din 2022

© Sputnik / Mihai CarausElena Țâbârnă
Elena Țâbârnă - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", directorul general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), Elena Ţîbîrnă, a comentat proiectul de lege ce prevede reducerea vârstei de pensionare. În ce condiții vor fi acordate pensiile pentru limita de vârstă din 2022.
Cum vor fi acordate pensiile pentru limita de vârstă din 2022

Potrivit directorului general al CNAS, Elena Țîbîrnă, în prezent femeile obțin dreptul de a ieși la pensie la vârsta 59 de ani, iar bărbații la 63 de ani.

"De la 1 iulie curent, această vârstă va crește la 59,6 luni pentru doamne și 63 pentru bărbați", a precizat Elena Țîbîrnă.

 пожилые люди - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Societate
A fost anunțată cea mai mare pensie din Moldova - iată cine o ridică
Cu toate acestea, din 1 ianuarie 2022, în țara noastră, vârsta de pensionare pentru limita de vârstă va fi redusă. Cât de pregătită este Republica Moldova să implementeze o astfel de metodă?

"Noi suntem pregătiți să facem față numărului mare de solicitări și ne conformăm deciziilor. Republica Moldova este pregătită pentru acest proces", a subliniat directorul general al CNAS.

Amintim că, în data de 16 decembrie 2020, Parlamentul a votat pentru reducerea vârstei de pensionare. Documentul a fost votat, în două lecturi, de către 54 de deputați. 

Astfel, din 1 ianuarie 2022, vârsta standard de pensionare a femeilor va fi de 57 de ani și de 62 de ani pentru bărbați. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0