Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ziua Internațională a Asistentului Medical: Situația din Moldova

© Sputnik / OsmatescoМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Anual, la data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical. În prezent, asistenții medicali, alături de medici și alți lucrători din sistemul sănătății, sunt "eroii din prima linie” în lupta cu COVID-19.
Ziua Internațională a Asistentului Medical: Situația din Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentanta IMSP AMT Centru, Galina Scacicova a precizat că instituția medicală nu duce lipsă de specialiști în acest domeniu, iar în perioada pandemiei niciun asistent medical nu a plecat de la locul de muncă. Mai mult, au fost angajate trei asistente medicale noi pentru a putea face față mai ușor provocărilor din ultima perioadă.

Maternitate - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
Sunt prima persoană care ține în brațe omul: Povestea moașei Indira Știrbu
"Este adevărat că unele asistente medicale părăsesc domeniul din cauza salariilor, la noi în instituție însă nu am avut asemenea cazuri, în special în această perioadă dificilă pentru întreaga lume. Oferim toatea condițiile necesare de muncă și prețuim fiecare specialist", a declarat pentru Sputnik Moldova Galina Scacicova.

Potrivit ei, munca unui asistent medical nu este deloc ușoară. Această implică multă responsabilitate, grafic de lucru solicitant, compasiune, răbdare și devotament.

"Cel mai complicat este când pacientul vine agitat, cu griji și emoții, iar asistentul medical trebuie să fie cumpătat, să manifeste răbdare și să-l calmeze. Dacă-și iubește proferia, atunci își va îndeplini meseria cu succes", a conchis interlocutoarea.

În Republica Moldova, personalul asistenţilor medicali constituie una din cele mai numeroase grupe profesionale în structura cadrelor medicale, depășind cifra de 23 mii de persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0