Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bacalaureat 2021: Cum vor susține examenele elevii Liceului seral Nr.1

© Sputnik / Mihai CarausNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Elevii Liceului seral Nr.1 din Capitală se pregătesc pentru examenele de absolvire. Cum se vor desfășura în acest an și cât de pregătiți sunt pentru a susține unul dintre cele mai importante teste din viață, am aflat de la directoarea instituției, Nina Cojocari.
Bacalaureat 2021: Cum vor susține examenele elevii Liceului seral Nr.1

La Liceul seral Nr.1 din Chișinău studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-48 de ani. Aceasta este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior.

Deși, în acest an, majoritatea orelor s-au desfășurat în regim online, directoarea Licelui Nina Cojocari, susține că elevii sunt pregătiți pentru susținerea examenelor, iar faptul că nu au fost prezenți fizic în sălile de clase nu a influențat procesul educațional.

Экзамен - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Educație
Noi decizii în legătură cu examenele de bacalaureat: Anunțul Ministerul Educației
"Absolvenții sunt gata pentru a susține examenele, deși învățământul a fost online, elevii au fost activi și au reușit să insușească curricula. Acum suntem în perioada de pretestare. Cel puțin testele anterioare au arătat că elevii sunt pregătiți pentru a susține cu brio examenele de absolvire", a precizat Nina Cojocari.

Pentru anul de studii 2020-2021, la Liceul seral Nr.1 au fost înscriși peste 400 de elevi în clasele a X-a și a XIII-a.

Precizăm că sesiunea de bacalaureat din acest an se va desfășura în perioada 04 – 22 iunie. Examenele de bacalaureat din acest an se vor desfășura în 93 de centre, dintre care 31 vor fi în Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de ministerul Educației.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0