Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi decizii în legătură cu examenele de bacalaureat: Anunțul Ministerul Educației

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Examenele de bacalaureat din acest an se vor desfășura în 93 de centre, dintre care 31 vor fi în Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de ministerul Educației.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Autoritățile din educație s-au întrunit în ședință pentru a decide cum se vor desfășura examenele de bacalaureat din acest an. Astfel, vor fi deschise 93 de centre de bacalaureat, iar 31 dintre ele vor fi în Capitală. Ministerul Educației a precizat că, din cauza numărului mic de candidați, în 17 raioane se va deschide doar câte un singur centru de bacalaureat.

Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Societate
Cum sunt afectați elevii de învățământul online: Ce spun medicii

„În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16 773 de candidați (în sesiunea 2020 - 17 305 candidați; 2019 – 17 442 de candidați; 2018 – 18 357 de candidați), dintre care 185 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. În sesiunea precedentă examenele au fost susținute în 88 de centre de bacalaureat”, este menționat în comunicatul ministerului. 

Astfel, pornind de la datele oficiale, în acest an a scăzut numărul elevilor care ar urma să susțină examenul respectiv. 

Precizăm că sesiunea de bacalaureat din acest an se va desfășura în perioada 04 – 22 iunie. Totodată, ministerul Educației îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească intens de examen. 

Amintim că, în data de 23 aprilie, fracțiunea PSRM a propus anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Ei au înaintat o inițiativă legislativă în acest sens și au motivat că s-a decis elaborarea ei ținând cont de riscul de infectare în masă a elevilor și pedagogilor. Un alt motiv invocat de PSRM pentru anularea examenelor de BAC ar fi faptul că o bună parte a orelor în acest an s-au desfășurat online. 

Parlamentarii au propus ca să fie aplicată practica din anul trecut, astfel încât notele de absolvire a liceului să fie calculate în baza mediei pentru ultimii trei ani de studii. Totuși, examenele de bacalaureat din acest an nu au mai putut fi anulate. Deși un proiect de lege cu privire la anularea examenelor a fost înregistrat, el nu a fost votat în Parlament și nici nu mai poate fi aprobat de către aleșii poporului, întrucât Legislativul a fost dizolvat în data de 28 aprilie de către președintele țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0