Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful de departament de la BNM va mai sta 20 de zile în arest

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale au solicitat încă 20 de zile de arest pentru șeful de departament de la BNM.

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei va mai sta 20 de zile în arest preventiv. Solicitarea a fost făcută de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Chiocana.

Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Un șef de direcție de la Banca Națională a Moldovei a fost reținut de PCCOCS

Șeful de departament de la BNM se află în arest preventiv pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare.” Investigațiile vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.

De precizat, este vorba de Ion Ropot, șeful Direcției supraveghere specială a BNM, care a fost administrator special la Banca de Economii. Acesta a fost reținut în luna martie în urma perchezițiilor desfășurate în dosarul "fraudei bancare". Potrivit procurorilor, în urma cercetărilor, Ion Ropot a fost reținut în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului în serviciu. Acum un an, acesta a mai fost reținut în dosarul "fraudei bancare".  Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0