Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șef de direcție de la Banca Națională a Moldovei a fost reținut de PCCOCS

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Un șef de direcție de la Banca Națională a Moldovei a fost reținut în urma perchezițiilor desfășurate astăzi în dosarul "fraudei bancare". Este vorba de Ion Ropot, șeful Direcției supraveghere specială a BNM, care a fost administrator special la Banca de Economii.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al fostului administrator special al Băncii de Economii, care deține și funcția de șef de departament al Băncii Naționale a Moldovei, Ion Ropot.

Banca Națională a Moldovei  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Reacția Băncii Naționale a Moldovei la perchezițiile desfășurate de PCCOCS
Potrivit procurorilor, în urma cercetărilor, Ion Ropot a fost reținut în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului în serviciu. Acum un an, acesta a mai fost reținut în dosarul "fraudei bancare". 

Oamenii legii precizează că acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe contextul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A. Investigațiile continuă, iar PCCOCS va reveni cu detalii. 

Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Băncii Naționale au declarat că BNM a fost și rămâne deschis să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014 și speră că acțiunile de astăzi ale procuraturii în biroul unui angajat au adus claritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0