Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a autodenunțat sau nu Plahotniuc: Ce spune Procuratura

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Procuratura Generală anunță că nu a recepționat vreun autodenunț de la fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Procuratura Generală nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Precizarea vine după ce deputatul Iurie Reniță a declarat la un post de televiziune că Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov ar fi depus autodenunțuri la Procuratura Generală în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit un pachet în care se prezumă că ar fi fost bani. În context, PG reiterează că instituția nu a primit niciun denunț din partea acestor doi cetățeni, nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori.

Кресло судьи в зале заседаний - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Complicea lui Plahotniuc Elena Platon, condamnată de o instanță din Moscova

„Spre regret, în elanul de a se evidenția pe orice căi și prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și de discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului. Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat NU au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz”, scrie Procuratura într-un comunicat de presă.

Mai mult, instituția menționează că deputatul Reniță operează conștient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare și încercând să obțină rating politic.

Precizăm, după declarațiile deputatului PG a venit cu o reacție în care a precizat că nu a fost recepționat vreun autodenunț de la fostul lider PDM și secretarul acestuia. Reniță a insistat că acuze PG ar mușamaliza dosarul privind finanțarea ilicită a PSRM și chiar a prezentat crâmpei din răspunsurile primite de la Procuratură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0