Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vizite importante în această săptămână la Chișinău: Cine va veni în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Doi oficiali importanți vin în această săptămână la Chișinău. Este vorba despre președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, și ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Primul care va veni în țară este ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton. Vizită oficială este programată pentru trei zile, în perioada 11-13 mai.

Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Câți moldoveni din străinătate s-au înscris deja pentru alegeri: Iată procedura
În această primă vizită în Republica Moldova, ministrul Morton se va întâlni cu președintele țării, Maia Sandu, cu premierul interimar, ministru al Afacerilor, Externe Aureliu Ciocoi, și cu ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

"Această vizită va consolida relația dintre Marea Britanie și Republica Moldova și va demonstra sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea, democrația și statul de drept din Moldova", este menționat în anunțul publicat de Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

În același timp, în zilele de 13 și 14 mai, în Republica Moldova, se va afla președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Oficialul va efectua o vizită în țara noastră la invitația Maiei Sandu. Cei doi omologi se vor întâlni vineri, 14 mai. Reprezentanții Președinției precizează că aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0