Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PCRM este gata să creeze unui bloc comun cu PSRM pentru anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariPCRM
PCRM  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Comitetul Central PCRM a acceptat să negocieze crearea unui bloc electoral cu PSRM. Acest lucru a confirmat pentru Sputnik Moldova de către membrul PCRM, Elena Botnarenco.

CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Marți, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor s-a întrunit în ședință pentru a discuta dacă acceptă sau nu să creeze un bloc comun cu socialiștii și să meargă împreună la alegerile parlamentare anticipate. PCRM a acceptat propunerea socialiștilor în acest sens și acum urmează să se treacă de la etapa consultărilor la formatul negocierilor cu PSRM. Dacă se va ajunge la un numitor comun în cadrul tratativelor, va fi anunțată ulterior crearea blocului pentru alegerile anticipate.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Politică
Igor Dodon spune dacă PSRM va merge sau nu în alegeri cu PCRM

Precizăm că într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a anunțat că marți, 11 mai, a convocat ședința Executivului politic al PSRM, în cadrul căreia au fost discutate acțiunile partidului legate de campania electorală. 

„Am stabilit că în următoarele 24 de ore va fi luată decizia finală despre formula de participare a socialiștilor în alegeri", a mai spus Igor Dodon. 

De menționat că Igor Dodon a declarat că Partidul Socialiștilor a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Ulterior și Comitetul Politic al PCRM a luat decizia de a iniția discuții cu socialiștii în vederea formării unui bloc electoral. 

Amintim că Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea scrutinului. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0