Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon spune dacă PSRM va merge sau nu în alegeri cu PCRM

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
PSRM poartă discuții despre unificarea forțelor cu PCRM și alte partide. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon, care a precizat că în următoarele 24 de ore va fi luată decizia finală despre formula de participare a socialiștilor în alegeri.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a anunțat că astăzi a convocat ședința Executivului politic al PSRM, în cadrul căreia au fost discutate acțiunile partidului legate de campania electorală. 

Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Câți moldoveni din străinătate s-au înscris deja pentru alegeri: Iată procedura
"Am aprobat staff-ul central electoral al formațiunii. Am examinat informația despre posibilitatea unificării partidelor stataliste și creării unui front comun pentru apărarea țării noastre", a precizat Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a declarat că PSRM poartă discuții despre unificarea forțelor cu PCRM și alte formațiuni politice.

"Am stabilit că în următoarele 24 de ore va fi luată decizia finală despre formula de participare a socialiștilor în alegeri", a mai spus Igor Dodon. 

De precizat că Igor Dodon a declarat că Partidul Socialiștilor a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Ulterior și Comitetul Politic al PCRM a luat decizia de a iniția discuții cu socialiștii în vederea formării unui bloc electoral. 

Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea scrutinului. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0