Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vladimir Voronin a avut astăzi o întâlnire cu Igor Dodon: Ce au discutat

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaVladimir Voronin
Vladimir Voronin  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, și cel al PSRM, Igor Dodon, au avut astăzi o întâlnire personală. Cei doi lideri de partide au discutat despre crearea unui bloc PSRM-PCRM pentru a merge împreună la scrutinul din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Socialistul Vlad Batrîncea a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi Igor Dodon și Vladimir Voronin au avut o întâlnire personală. Cei doi lideri de partide au analizat cum vor merge la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Politică
Igor Dodon spune dacă PSRM va merge sau nu în alegeri cu PCRM
"Există un acord reciproc cu privire la crearea blocului comun PSRM-PCRM. Urmează coordonarea problemelor de cadre, organizaționale și juridice. Mâine, la ora 11:00, va avea loc o ședință a Consiliului Republican al PSRM, unde socialiștii vor lua o decizie definitivă", afirmă Batrîncea.

Anterior, Partidul Socialiștilor a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral comun pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Astăzi, Comitetul Central al PCRM a acceptat să negocieze crearea blocului cu socialiștii, iar acum urmează să se treacă de la formatul consultărilor la cel al negocierilor.

"Dacă se va ajunge la un numitor comun în cadrul tratativelor, va fi anunțată ulterior crearea blocului pentru alegerile anticipate", a precizat Elena Botnarenco, membrul PCRM pentru Sputnik Moldova. 

Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională. În urma acestei decizii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit că în data de 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. La sfârșitul lunii aprilie, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea scrutinului. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0