Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinarea moldovenilor în România: Reguli la trecerea frontierei

© Photo : Ana Marchitan, poză din arhiva personalAna Marchitan
Ana Marchitan - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Unii moldoveni care dețin și cetățenia română aleg să se vaccineze în țara vecină. Ce reguli trebuie să respecte la trecerea frontierei de stat am aflat de la ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Ana Marchitan.
Vaccinarea moldovenilor în România: Reguli la trecerea frontierei

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Ana Marchitan a precizat că, la trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, cetățenii moldoveni nu au restricții. Aceștia trebuie să dețină doar un pașaport valabil și să nu prezinte semne de stare febrilă.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Societate
Cum decurge procesul de vaccinare cu "Sputnik V": În unele centre nu au mai rămas doze
La intrarea pe teritoriul României cu pașaport românesc, în baza mesajului de programare, nu este necesară prezentarea unui test la COVID și nu se instituie carantina.

"La revenirea în Republica Moldova se prezintă adeverința de vaccinare, ce confirmă faptul că a fost aplicat vaccinul, eliberată de medicul ce vă vaccinează. Nu se cere test COVID și nu se instituie carantina în acest caz", a precizat pentru Sputnik Moldova Ana Marchitan.

De menționat este că cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenie română au posibilitatea de a merge în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Aceștia se pot înscrie pe Platforma națională de vaccinare de peste Prut și este necesar să dețină un act de identitate românesc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0