Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filarmonica Națională, după o jumătate de an de la incendiu: Interviu cu Svetlana Bivol

© SputnikSvetlana Bivol
Svetlana Bivol - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
La ce etapă sunt lucrările de restaurare a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" la mai bine de jumătate de an de la incendiu și ce surprize pregătește colectivul instituției culturale, am aflat de la directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol.
Filarmonica Națională: Situația, după jumătate de an de la incendiu

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directoarea Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Svetlana Bivol, a precizat că până în prezent au fost efectuate două expertize a clădirii, iar instituția este pe calea elaborării unei strategii pentru lansarea concursului de proiecte în vederea restaurării Filarmonicii.

Filarmonica Națională, după incendiu  - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Societate
Incendiul de la Filarmonică: Trei angajați ai instituției vor fi judecați
În același timp, suportul oferit de oameni ne convinge că atunci când se întâmplă o nenorocire moldovenii se pot uni şi susţine, spune Svetlana Bivol.

"A fost colectată o sumă impunătoare de bani pe contul Filarmonicii și a Ministerului Finanțelor. Am obținut un pian nou din donații, acesta fiind cel mai bun instrument de concert din Moldova. Nu pierdem speranța și sunt sigură că vom reuși să construim acest templu al culturii", a precizat directoarea instituției.

Mai mult, în luna mai curent, colectivul Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" va organiza două concerte de excepție. Acestea vor fi susținute de renumita orchestră Folclor, iar la sfârșitul lunii mai va fi prezentat un spectacol nemaipomenit, cu noul pian donat instituției.

Amintim că, pe 24 septembrie, un incendiu devastator a mistuit sediul Filarmonicii Naționale. A ars o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați, iar tavanul din sala principală s-a prăbușit. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 5,3 milioane de lei. Concluziile Raportului de expertiză judiciară arată că incendiul a început în încăperea blocului sanitar nr.1, în colţul îndepărtat din stânga de la intrare şi apoi, prin sistemul de ventilare, s-a răspândit spre încăperile adiacente. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0