Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiul de la Filarmonică: Trei angajați ai instituției vor fi judecați

© Photo : Facebook / Nicolae Botgros Filarmonica Națională, după incendiu
Filarmonica Națională, după incendiu  - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cel puțin trei persoane vor compărea pe banca acuzaților în cazul incendiului care a distrus în totalitate clădirea Filarmonicii Naționale.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Inginerul șef și alți doi angajați ai Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” vor compărea pe banca acuzaților pentru ”încălcarea regulilor de protecție contra incendiilor”, informează Procuratura Generală. Cei trei s-ar face vinovați de incendiul produs la Filarmonică pentru că nu ar fi asigurat ”protecția securității, inclusiv prevenirea riscurilor profesionale”. 

Filarmonica Națională după demontare și evacuare a materialelor avariate - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2020
Societate
Imagini sumbre: Cum arată Filarmonica Națională după demontare

„Potrivit rechizitoriului, la 24 septembrie 2020, fiind obligat să ia toate măsurile necesare pentru protecţia securităţii, inclusiv prevenirea riscurilor profesionale, inginerul-șef, care prin cumul era și inginer pentru protecția muncii, a dat indicații tehnicianului superior și subalternului acestuia să execute lucrări de curățenie în încăperea blocului sanitar nr.1, precum și tăierea țevilor din oțel. Fără a supraveghea lucrările cu polizorul concomitent cu efectuarea altor lucrări de reparație, construcție și montaj, a fost admis contactul particulelor din oţel incandescente cu materialele arzătoare din nemijlocita apropiere a locului efectuării tăierii, producându-se incendiul, care s-a extins și a cuprins toată clădirea”, este precizat în informarea de presă a Procuraturii.

Concluziile Raportuuil de expertiză judiciară arată că incendiul a început în încăperea blocului sanitar nr.1, în colţul îndepărtat din stânga de la intrare şi apoi, prin sistemul de ventilare, s-a răspândit spre încăperile adiacente. 

Amintim, clădirea Filarminicii Naționale a ars în întregime în septembrie anul trecut. Valoarea edificiului a fost estimată la 5,3 milioane de lei. La fel, în urma incendiului au fost afectate și spațiile aflate în aceeași clădire, închiriate de un agent economic, acesta fiind prejudiciat cu 3,5 milioane de lei. Inculpații sunt cercetați în libertate. Fiind audiați de procurori, aceștia nu-și recunosc vina. Pentru această infracțiune, norma penală prevede amendă sau închisoare de până la doi ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0