Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri comportă

© Sputnik / OsmatescoNatalia Toma
Natalia Toma - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
De ce unii copiii sunt agresivi sau manifestă un comportament necooperant cu părinții și cei din jur? Psihologul Natalia Toma a oferit o explicație în acest sens.  
Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri poate aduce

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", psihologul Natalia Toma a precizat că adesea comportamentul agresiv și dificil al copilului este rezultatul interacțiunii sale cu părintele. Atitudinea pe care o manifestă un copil în societate nu este altceva decât răspuns la ceea ce i-a oferit familia.

Diana Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Cum pot fi înscriși copiii la instituții de peste hotare unde pot învăța de acasă
"Adesea auzim cum părinții spun: copilul meu este problematic. De fapt, nu în copil este problema. Comportamentele lui nu au apărut din senin, ci undeva este greșeala părinților", a precizat psihologul.

Natalia Toma susține că, în mare parte, comportamentul deviant al copilul apare atunci când micuțul nu primește suficientă atenție, dragoste și comunicare. Inconștient, acesta începe să manifeste un comportament agresiv pentru a atrage atenția asupra sa.

"Pentru copil contează atenția. Dacă nu o are pe cea pozitivă, atunci o caută inconștient pe cea negativă. Acesta este un "simptom" că în relația părinte-copil ceva nu decurge cum trebuie", a conchis interlocutoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0