Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum pot fi înscriși copiii la instituții de peste hotare unde pot învăța de acasă

© Sputnik / Mihai CarausDiana Chicu
Diana Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Abonare
Președintele Asociației „Homeschooling Moldova”, Diana Chicu, a vorbit în cadrul emisiunii „ATITUDINI” despre pașii pe care trebuie să-i urmeze părinții ca să-și înregistreze copiii pentru educația homeschooling.
Homeschooling în Moldova: Cum pot fi înscriși copiii

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Diana Chicu a precizat că primul pas pe care ar trebui să-l facă părinții și copiii care aleg metoda de educație homeschooling este să se informeze și să aleagă școala de peste hotare care oferă un program de studii individuale. Potrivit ei, există o varietate de saituri și insitutuții care oferă aceste posibilități.

"Sunt zeci de școli internaționale care vin cu oferte educaționale pentru metoda de învățare homeschooling. Părinții pot alege în funcție de preferințe, posibilități și necesități. Este același lucru precum copilul ar învăța peste hotare, doar că are posibilitatea să o facă acasă, în sânul familiei", a precizat Diana Chicu.

Următorul pas este încheierea unui contract cu instituția de peste hotare, solicitarea dosarului personal al copilului de la instituția din țara noastră, cererea de transfer și eliberarea fișei elevului pentru înscrierea în altă instituție.

Diana Chicu susține că prețurile în instituțiile private care oferă această posibilitate variază de la 150 euro până la 5 mii de euro pentru un an de studii. În țara noastră, aproximativ 400 de copii sunt intruiți prin această metodă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0