Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

© AP Photo / Elaine ThompsonМедицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic. Este unicul autotest din România pentru diagnosticarea COVID-19 validat de ANMDM.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. Vești bune pentru români: în sfârit, vor putea să se testeze în scopul diagnosticării infecției cu COVID-19 folosind un produs autohton.

Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Uimitor: Beneficiile tincturii de leurdă pentru cei care au trecut prin COVID
Și aceasta pentru că Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic, fiind, de altfel, unicul produs de acest gen validat în România.

Compania informează că primele autoteste antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare.

”Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc”, spune fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic, Dana Stan.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Societate
Primarii spun motivul pentru care oamenii refuză imunizarea: Cu ce îndemn a venit Ciocoi
Avantajul major al acestui produs îl reprezintă faptul că testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de peste un din pricina pandemiei de coronavirus.

Aceste teste au o serie de avantaje, subliniază reprezentanții companiei. Este vorba despre faptul că: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără nici un fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte uşor şi simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; timpul de reacție este de 10 – 15 minute; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii; poate indica infecția și la persoane asimptomatice, dacă infecția este activă; nu dă interferențe cu virusul gripal.

Testele pot fi achiziționate online și din rețelele de farmacii și magazine partenere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0