Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarii spun motivul pentru care oamenii refuză imunizarea: Cu ce îndemn a venit Ciocoi

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a organizat o ședință de lucru online cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre procesul de imunizare împotriva COVID-19. La discuții a participat și premierul interimar Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Deși autoritățile centrale depun eforturi mari pentru a convinge cetățenii că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa societatea de pandemia de COVID-19, primarii din țară susțin că se ciocnesc cu mai multe probleme la acest subiect. În special, ei spun că le este greu să combată informațiile false despre imunizare, care îi fac pe oameni să se sperie. 

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Societate
Cum decurge procesul de vaccinare cu "Sputnik V": În unele centre nu au mai rămas doze
Reprezentanții Ministerului Sănătății au dat asigurări că toate vaccinurile autorizate sunt de calitate și eficiente, iar premierul interimar Aureliu Ciocoi a îndemnat responsabilii tuturor instituțiilor să contribuie la vaccinarea a cel puțin 70% din populația țării până la sfârșitul anului.

"Doar prin eforturi comune vom putea să revenim la viața normală, fără restricții, iar acest lucru îl putem atinge doar prin imunizarea populației. Este extrem de importantă implicarea tuturor celor care gestionează activitățile în localități și raioane. Vă rog și vă îndemn să vă angajați plenar în atingerea obiectivului de a imuniza 70% din populația țării. Aveți o voce la nivel local, aveți toate pârghiile ca să realizăm acest deziderat. Îmi exprim speranța că, umăr la umăr, vom reuși să ieșim din această situație complicată", a declarat premierul.

În total, Republica Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până astăzi, 160 476 de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate în cetățenilor. La fel, de la inițierea campaniei de vaccinare, morbiditatea s-a redus cu 82,5% în rândul lucrătorilor medicali și cu 85,7% în cazul medicilor.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0