Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea sau nu alegeri anticipate pe 11 iulie: Declarație

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Follow / 22.04.2021 Ședința plenară Заседание парламента 22 апреля 2021
 Заседание парламента 22 апреля 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova crede că alegerile parlamentare anticipate, programate pentru data de 11 iulie, nu vor avea loc. Iată de ce.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Alegerile parlamentare anticipate ar putea să nu aibă loc pe data de 11 iulie așa cum a anunțat președintele țării, Maia Sandu, în decretul respectiv semnat după dizolvarea Parlamentului.

Precizarea a fost făcută de fostul președinte al țării Igor Dodon în cadrul emisiunii sale din ziua de vineri. El este de părere că actualul președinte al Republicii Moldova s-a grăbit cu anunțarea datei pentru alegerile parlamentare anticipate. 

 Заседание парламента 22 апреля 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Ce tactică vor adopta în alegeri PAS și alte partide – expert

„Alegerile parlamentare anticipate în anul curent sunt inevitabile. Dacă vor avea loc pe 11 iulie sau nu vom vedea. Noi suntem gata pentru orice dată, dar am mari dubii că se va reuși pe 11 iulie. Rămân pe poziția că doamna Maia Sandu s-a grăbit și a intrat într-o problemă pe care o va conștientiza în timpul apropiat”, a declarat Dodon. 

Liderul PSRM își argumentează poziția prin faptul că, în câteva săptămâni, va crește din nou numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus. 

„Acest lucru îl spun specialiștii deja în mod public. Vom vedea ce argumente va avea Maia Sandu când cetățenii vor veni la Președinție în fiecare zi să-i amintească președintelui că zilnic mor 100-200 de oameni. Iar de la începutul perioadei electorale pe care a lansat-o șeful statului au murit 1000 sau 2000 de oameni”, a menționat Dodon. 

Liderul PSRM este de părere că vor fi organizate proteste în regim non-stop. Potrivit lui Dodon, nici bani în bugetul de stat pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie nu sunt. 

Пикет партий коммунистов у Конституционного суда  - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Politică
PCRM s-a răzgândit: Cu cine vrea să facă bloc electoral

„Reecent, Maia Sandu a scris o scrisoare Guvernului prin care a cerut categoric ca toți banii din rezerva de stat să fie alocați pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Maia Sandu nu are astfel de atribuții. Să scoți banii din rezerva de stat în cazul în care ne putem aștepta la situații excepționale este o mare greșeală”, a subliniat Dodon. 

Amintim, președintele Republicii Moldova a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului pe data de 30 aprilie și tot atunci a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate. Pentru desfășurarea acestui scrutin, Comisia Electorală Centrală a cerut Guvernului să aloce 125 de milioane de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0