Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PCRM s-a răzgândit: Cu cine vrea să facă bloc electoral

© Sputnik / Miroslav RotariПикет партий коммунистов у Конституционного суда
Пикет партий коммунистов у Конституционного суда  - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Partidul Comuniștilor negociază cu Partidul Socialiștilor formarea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Comuniștii și socialiștii ar putea forma un bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Într-un comunicat de presă al PCRM este precizat că membrii Partidului Comuniștilor vor iniția consultări Partidul Socialiștilor în vederea formării unui astfel de bloc. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Politic al PCRM. Potrivit comuniștilor, această decizie a fost luată ținând cont de riscurile asociate cu viitoarele alegeri. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Politică
Participă sau nu PSRM la alegeri parlamentare anticipate: Ce a decis fracțiunea

„PCRM și conducerea partidului rămân pe aceleași poziție privind evaluarea activităților PSRM și a liderului socialiștilor, Igor Dodon. Cu toate acestea, nu putem subestima riscurile pentru Moldova asociate cu viitoarele alegeri anticipate ale Parlamentului Republicii Moldova”, este precizat în comunicatul PCRM.

Comuniștii cred că există riscuri reale ca după alegerile din 11 iulie 2021 la putere să ajungă partide unioniste de dreapta, ceea ce „va reprezenta un pericol pentru independența și suveranitatea țării”.

Astfel, liderul PCRM, Vladimir Voronin și secretarul Comitetului Central al formațiunii, Oleg Reidman au fost împuterniciți să poarte negocierile cu PSRM.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentantul PSRM, Gaik Vartanean scrie că decizia comuniștilor de a merge în bloc electoral cu socialiștii la alegerile din 11 iulie este un pas pozitiv. El este de părere că lupta în alegeri va fi grea, dar prin unirea forțelor se poate ajunge la victorie. Cu puțin timp în urmă, și liderul socialiștilor, Igor Dodon a reacționat la intenția formării blocului electoral între cele două partide. Dodon spune că PSRM a adresat o scrisoare oficială pe numele lui Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0