Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce tactică vor adopta în alegeri PAS și alte partide – expert

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Follow / 22.04.2021 Ședința plenară Заседание парламента 22 апреля 2021
 Заседание парламента 22 апреля 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Analistul politic a evaluat tactica principalelor partide care pretind să acceadă în noua componență a organului legislativ suprem al țării.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Potrivit mai multor sondaje de opinie care au fost efectuate în țară în ultima perioadă, patru partide politice au șanse reale să ajungă la tribuna parlamentară: PSRM, ”Partidul nostru” al lui Renato Usatîi, Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul ”Șor”.

Intriga principală a acestor alegeri este însă ce tactici vor prefera să pună în aplicare partidele în cursa electorală - vor merge de unele singure la judecata alegătorilor sau vor crea blocuri pentru a-și consolida rezultatul? Răspunsul la această întrebare a fost oferit în studioul Sputnik Moldova de politologul, deputatul în prima legislatură a Parlamentului țării Valentin Krîlov.

"Cred că PAS a dat deja de înțeles univoc că nu va avea niciun fel de aliați în alegeri. Acest partid va merge pe cont propriu, putem presupune că se contează pe votul din diaspora pentru a ”desena” atâtea voturi câte sunt necesare", a spus interlocutorul.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Ce partide politice vor accede în Parlament după alegerile anticipate - analist
Potrivit expertului, dacă ținem cont de faptul că pe flancul liberal de dreapta sunt partide mici care au puține  șanse să acceadă în parlamentul țării, ele ar putea să se alăture luptei electorale și să susțină partidul loial președintelui Sandu.

"Însă pentru acesta nu este avantajoasă crearea unei alianțe politice cu ele, având în vedere că acolo există forțe de expresie unionistă. Partidul ”Acțiune și Solidaritate” se va debarasa de aceste forțe din segmentul său politic", a adăugat analistul.

Adoptând o astfel de tactică, potrivit lui Krîlov, formațiunea politică loială lui Sandu va acționa după principiul: „străinătatea ne va ajuta”, sperând, implicit, că va  putea forma majoritatea în noua componență a organului legislativ suprem al țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0