Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemiolog: Ce ne așteaptă după Sărbătorile Pascale - va crește numărul de infectări?

© Sputnik / OsmatescoLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2021
Abonare
Medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale în Sănătate Publică Laura Țurcan a prezentat prognoze cu privire la situația epidemiologică din țară după Sărbătorile Pascale.
Sărbotori pascale pe timp de pandemie: Prognozele epidemiologilor

În ultimele săptămâni, asistăm la o reducere substanțială a numărului de cazuri noi de COVID-19. Cu toate acestea, specialiștii susțin că nu trebuie să ne relaxăm și să respectăm în continuare măsurile impuse de autorități.

Ludmila Boțan - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Paștele Blajinilor: Cum vor activa cimitirile din Capitală

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul epidemiolog Laura Țurcan a precizat că numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea crește după Sărbătorile Pascale, însă doar dacă cetățenii vor neglija și nu vor respecta măsurile de protecție.

"Sperăm că numărul cazurilor de infectare nu va crește, deoarece se preconizează ca cimitirele să fie închise, iar slujbele sunt organizate afară, în aer liber. Cred că oamenii și-au învățat lecția după un an de la pandemie. Trebuie să înțelegem cu toții că acest virus nu a dispărut și nu avem dreptul să ne relaxăm", a declarat Laura Țurcan.

Joi, 29 aprilie, membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică s-au întrunit în ședință și au impus noi măsuri privind prevenirea noului coronavirus, după ce Înalta Curte a stabilit că hotărârea privind instituirea stării de urgență de către Parlament este neconstituțională.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0