Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Paștele Blajinilor: Cum vor activa cimitirile din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausLudmila Boțan
Ludmila Boțan - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Pentru a se evita aglomerațiile și infectarea populației cu COVID-19, porțile cimitirelor vor fi închise de Paștele Blajinilor. Iată ce spune directorul Combinatului Servicii Funerare Ludmila Boțan.
Paștele Blajinilor: Cum vor activa cimitirile din Capitală

După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău din 15 aprilie, autoritățile au precizat că cimitirile din Capitală vor fi închise de Paștele Blajinilor. Cetățenii însă vor putea veni să facă ordine la morminte, până sau după Paștele Blajinilor, nu și în ziua respectivă.

Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Episcopii nu vor merge după Lumina Sfântă: Iată cum va fi adusă din Ierusalim

Ludmila Boțan susține că această decizie este binevenită, în contextul în care numărul de infectări rămâne încă la un nivel destul de ridicat.

"Am avut ani în care, într-o singură zi, la un singur cimitir veneau câte 300 de mii de oameni. În condițiile pandemiei nu este real să facem față acestui flux. Oamenii pot veni în alte zile să facă ordine și să viziteze mormintele celor răposați", a declarat pentru Sputnik Ludmila Boțan.

Amintim că și anul precedent cimitirele au fost închise de Blajini, iar circulația transportului public din Capitală a fost sistată.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0