Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic: Afecțiunile de care suferă moldovenii după mesele copioase

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Abonare
În perioada sărbătorilor crește numărul pacienților care acuză complicații ale afecțiunilor gastro-intenstinale. Aceasta este consecința consumului în exces de bucate bogate în grăsimi, dar și combinației greșite de alimente.
Medic: Afecțiunile de care suferă moldovenii după mesele copioase

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Luminița Suveică a menționat topul problemelor de sănătate specifice perioadei sărbătorilor pascale.

Potrivit ei, după masa de sărbătoarea, moldovenii suferă deseori de indigestii, acutizări ale gastritelor cronice, pancreatite cronice, hepatite, colite și chiar toxiinfecții alimentare.

Пасхальный стол - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Societate
Medic nutriționist dă sfaturi pentru masa de Paște

"Totul este din cauza că oamenii consumă multe alimente bogate în grăsimi și care nu se combină între ele. Totodată, mănâncă copios în scurt timp, iar acest proces provoacă senzația de disconfort și balonare. Este important să începem cu un aperitiv ușor, ulterior să trecem la bucatele principale, însă nu în exces", a remarcat medicul-nutriționist.

Luminița Suveică recomandă ca a doua zi după masa de sărbătoare să fie consumată mâncare proaspătă, poate chiar o supă de legume, cât mai multă apă, dar să nu lipsească nici mișcarea – plimbări sau exerciții fizice ușoare.

În cazul în care situația de sănătate se agravează, este primordial să apelați după ajutorul medicului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0