Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic nutriționist dă sfaturi pentru masa de Paște

© SputnikПасхальный стол
Пасхальный стол - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Abonare
Mihaela Bilic spune că o zi de post negru, așa cum se practică azi, în Vinerea Mare, este binevenită înainte de ospățul de Paște, dublat de grătarele și micii tradiționali de 1 Mai.

BUCUREȘTI, 1 mai – Sputnik. Zilele următoare vor fi unele care vor pune la gra încercare românii pofticioși, fiindcă oferta alimentară este una variată: drob, ouă roșii, cozonac, pască, dar și mici plus carne la grătar.

Paștele se suprapune în acest an cu ziua de 1 Mai, așa că toată lumea va ieși la iarbă verde.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că cu burta plină nimeni nu poate aprecia mîncarea, așa că ne recomandă să ținem astăzi, în Vinerea Mare, post negru, ca exercițiu înainte de belșugul alimentar care ne așteaptă duminică.

Bilic subliniază că, dacă dorința de reapaus alimentar este una pe care o simțim cu adevărat și nu este una ostentativă, nu există riscul de a înfuleca după aceea.

Церковь - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2020
Tradiții În Vinerea Mare. Ce ce nu este bine să faci în această zi
În ceea ce privește alimentele, Bilic spune că trei salate sunt ”păcătoase”. Vorbim despre salata de boeuf, de icre și de vinete, care sunt înecate în maioneză.

Medicul nutriționist atrage atenția asupra exceselor și îndeamnă la cumpătare.

De asemenea, la finalul mesei recomandă un digestiv care să stimuleze bila leneșă. În acest sens, o cafea este binevenită.

Cei care nu pot consuma cafea pot apela cu încredere la ananasul proaspăt, care poate să ajute la o senzație de ușurare la nivelul stomacului.

”Dacă punem suc de ananas pe carne, vedem cum o macerează, la fel, la nivelul mucoasei bucale simțim efectul acela astringent al ananasului, deci funcționează. Dacă simțiți că ați exagerat cu carnea, mai ales după o perioadă de post, luați pe aproape un ananas proaspăt, este sfatul Mihaelei Bilic.
Fluxul de știri
0