Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccin anti-COVID: Cum este păstrat serul în Moldova

© Sputnik / OsmatescoLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Abonare
Republica Moldova a primit deja mai multe loturi de vaccin împotriva COVID-19. Cum asigură țara noastră stocarea, păstrarea și transportarea vaccinului, despre care se știe că are nevoie de condiții speciale în acest sens.
Vaccin anti-COVID: Cum este păstrat serul în Moldova

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Laura Țurcan, a dat asigurări că Republica Moldova este pregătită sută la sută pentru a depozita și păstra dozele de vaccin anti-COVID ajunse în țara noastră.

Pașaportul de vaccinare UE - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
PE a votat pașaportul de vaccinare - va fi obligatoriu pentru călătorii?
"De exemplu, pentru păstrarea vaccinului Pfizer/BioNTech (Comirnaty) care trebuie depozitat în frigidere la temperaturi de -70 grade avem disponibil depozitul central din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. AstaZeneca se păstrează la temperaturi de +2…+8 grade, iar Sputnik V la -20. În Capitală, există frigidere, congelatoare și camera frigorifice pentru multe doze de vaccin", a precizat Laura Țurcan.

Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces.

Până în prezent aproape trei procente din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0