Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce le urează moldovenilor Zinaida Greceanîi și Igor Dodon de 1 Mai

© Sputnik / Miroslav RotariУчастники первомайской демонстрации от партии Социалистов в Кишиневе
Участники первомайской демонстрации от партии Социалистов в Кишиневе  - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au venit cu mesaje de felicitare de ziua internațională a muncii - 1 Mai.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. "Felicitări, dragi concetățeni, cu ocazia Zilei de 1 Mai!  Să vă fie primăvara plină de bucurie, fericire și optimism, iar casa – de înțelegere și dragoste. Vă doresc pace, sănătate și bunăstare!", a scris ea pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Politică
Sandu solicită explicații privind interconectarea rețelelor electrice cu România
Toto acolo ea a făcut trimitere la hărnicia moldovenilor: "Moldovenii se disting prin sârguință, ei pun mult suflet în tot ce fac. De aceea, Ziua Muncii este o sărbătoare specială pentru concetățenii noștri. Ea este considerată simbolul primăverii, speranțelor și respectului pentru munca umană, în primul rând - din partea statului".

Mai jos Greceanîi a trecut în revistă un șir de acțiuni întreprinse de Parlamentul Republicii Moldova menite să susțină "viabilitatea pieței forței de muncă, în condițiile crizei pandemice".

"Pentru angajatori, a fost instituit moratoriul asupra controalelor, au fost aprobate subvențiile pentru achitarea dobânzilor la credite, lansat programul de rambursare a TVA, prelungit termenul de depunere a declarațiilor și dărilor de seamă, în prima lectură votată reducerea la 6% a TVA pentru HoReCa", afirmă președintele Parlamentului.

"Pentru angajați, a fost instituită îndemnizația de șomaj, majorate salariile lucrătorilor medicali, urmau să fie aprobate următoarea creștere cu 40%, achitarea restanțelor salariale ale angajaților de la ”Calea Ferată a Moldovei” și instituită subvenționarea asociațiilor obștești naționale ale persoanelor cu dizabilități", precizează ea mai jos.

Zinaida Greceanîi menționează însă că "decizia Curții Constituționale și semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului fac imposibilă realizarea acestor măsuri de susținere a angajatorilor și salariaților".

Roman Chircă - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Chircă: De ce se ieftinește leul? Merită oare să cumpărăm valută în Moldova
Și liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare de 1 Mai.

"Cu ocazia frumoasei sărbători – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii – adresez sincere felicitări tuturor locuitorilor Moldovei și, în special, celor care prin munca lor au contribuit și continuă să contribuie la creșterea bunăstării cetățenilor țării noastre. Munca oamenilor este condiția de bază și primordială a dezvoltării economice și prosperării oricărui stat. Totodată, instituțiile statului trebuie să creeze condiții cât mai atractive pentru oamenii muncii, inclusiv să le asigure salarii decente, privilegii sociale, condiții confortabile de viață și după pensionare", a scris Dodon pe Facebook.

El a mai afirmat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a pus în prim plan mereu interesele omului – educația, angajarea în câmpul muncii, determinarea rolului său în societate, protecția socială, garanțiile și perspectivele.

"Noi am lucrat și vom continua să muncim pentru binele cetățenilor, dovadă fiind promovarea a zeci de inițiative sociale precum: majorarea salariilor pentru medici, ajutoare unice pentru pensionari și indexarea pensiilor acestora, sprijin pentru categoriile social-vulnerabile ale populației și multe altele. Pentru noi, interesele cetățenilor Moldovei sunt mereu o prioritate! Felicitări cu prilejul Zilei de 1 Mai, dragi prieteni!", a conchis Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0