Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu solicită explicații privind interconectarea rețelelor electrice cu România

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, solicită de la instituțiile responsabile explicații în legătură cu tergiversarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a convocat o ședință de lucru cu autoritățile responsabile de realizarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România, anunță într-un comunicat de presă Secția Comunicare cu Mass-Media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Veste tristă pentru șoferi: Carburanții s-au scumpit din nou
La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor Economiei și Finanțelor, ai Unității de implementare a proiectului, ai Cancelariei de Stat și ÎS „Moldelectrica”.

Șefa statului a solicitat de la instituțiile responsabile explicații în legătură cu tergiversarea proiectului.

„Potrivit foii de parcurs privind interconectarea energetică, aprobată de Guvern în 2015, stația electrică „back-to-back” de la Vulcănești și linia electrică Vulcănești-Chișinău urmau să fie date în exploatare în 2019. Iată că suntem în 2021, iar lucrările nici nu au început. În plus, pentru că Parlamentul a ratificat acordurile de împrumut pentru finanțarea proiectului încă în 2017, statul achită dobânzi pentru deservirea acestor împrumuturi. Sunt tergiversări care ne costă mult prea scump”, a atenționat Maia Sandu.

Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Rezervele s-au epuizat: Petrolului i se prezice 74 de dolari pe baril
De asemenea, președintele a cerut să fie întreprinse toate măsurile pentru a soluționa problemele ce stau în calea implementării proiectului și pentru a nu admite alte întârzieri.

„Pentru Republica Moldova, acesta este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare, urmând să soluționeze problema dependenței de energia electrică dintr-o singură sursă. Timp de trei decenii, această dependență energetică a fost exploatată de politicienii corupți care au furat consumatorii de energie prin diverse scheme și a pus în pericol securitatea energetică a țării”, a accentuat șefa statului.

Instituția prezidențială va monitoriza atent modul în care este realizat proiectul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0