Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la ce cumpărați: Vopseaua pentru ouă poate fi toxică

© Sputnik / Mihai CarausSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Abonare
Specialiștii Centrului Naţional pentru Protecţia Intereselor Economice ale Consumatorilor avertizează că vopseaua pentru ouăle de Paşti poate fi toxică.
Atenție la ce cumpărați: Vopseaua pentru ouă poate fi toxică

O vopsea pentru ouă necalitativă, odată ajunsă în organism, poate provoca intoxicații şi indigestii. Practic toată vopseaua pentru ouăle de Paşti poate fi toxică, din simplul motiv că este obţinută industrial, din coloranţi artificiali.

Masterclass de încondeiere a ouălor, prezentat de meșterul Lidia Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2019
Video
Gospodina bună se cunoaște după... ouă
"Cu cât mai multe E-uri sunt trecute pe ambalaj, cu atât consumatorul ar trebui să evite mai mult acel produs. Această vopsea este bună pentru a vopsi gardurile înainte de sărbătoare, dar nu pentru a vopsi ouă pe care tot le consumăm noi și copilașii noștri", a subliniat Serghei Lelic, directorul Centrului Naţional pentru Protecţia Intereselor Economice ale Consumatorilor.

Specialiștii avertizează populația că vopseaua pentru ouă nu trebuie procurată din locurile ce nu sunt destinate comerțului. Vopseaua, care se vinde "la lingură", pe marginea străzilor, este cea mai periculoasă. Aceasta ar putea să conțină metale grele și plumb. Cea mai bună vopsea este acea alimentară. Totodată, trebuie să fie indicat conținutul și termenul de valabilitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0