Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Constituționalitatea instituirii stării de urgență: Ce decizie ar putea lua CC?

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Cuznețov
Alexandru Cuznețov  - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Abonare
Magistrații Curții Constituționale urmează să examineze constituționalitatea instituirii stării de urgență. Este sau nu previzibilă decizia Înaltei Curți?
Constituționalitatea instituirii stării de urgență: Ce decizie ar putea lua CC?

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Radio Sputnik Moldova, expertul în drept constituțional Alexandru Cuznețov a declarat că decizia Curții Constituționale cu privire la instituirea stării de urgență este previzibilă, ținând cont de ultimele evenimente de pe arena politică.

Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Politică
Expert: De ce deputații PSRM și "Șor" au vrut să schimbe componența CC
"Dacă este să mergem pe linia deciziilor emise în această primăvară, care sunt mai mult decizii politice, atunci este previzibil că Înalta Curte va decide că instituirea stării de urgență este neconstituțională. Președintele Republicii Moldova nu poate dizolva în aceste momente Parlamentul, iar prin această decizie Curtea va oferi această posibilitate", a declarat Alexandru Cuznețov.

Astfel, în cazul în care Înalta Curte va decide că instituirea stării de urgență este neconstituțională, președintele Republicii Maia Sandu ar putea dizolva Parlamentul în următoarele zile, iar în această vară am putea avea alegeri anticipate.

Precizăm că în Republica Moldova, regimul stării de urgență este valabil până în data de 30 mai. În data de 28 aprilie, CC urmează să examineze constituționalitatea instituirii stării de urgență. Ședința va începe la ora 13:00.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0