Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate în acest an - detalii

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor propune anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Iată cum și-au motivat inițiativa.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova propune anularea examenelor de bacalaureat din acest an.

Examen de bacalaureat  - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Educație
Important pentru absolvenții clasei a XII-a: Cum va fi susținut BAC-ul în 2021

Ei au înaintat o inițiativă legislativă în acest sens și au motivat că s-a decis elaborarea ei ținând cont de riscul de infectare în masă a elevilor și pedagogilor. Un alt motiv pentru PSRM propune anularea examenelor de BAC ar fi faptul că o bună parte a orelor în acest an s-au desfășurat online.

Parlamentarii propun ca să fie aplicată practica din anul trecut, astfel încât notele de absolvire a liceului să fie calculate în baza mediei pentru ultimii trei ani de studii. De asemenea, proiectul prevede susținerea opțională a examenelor de bacalaureat pentru liceenii care intenționează să-și continue studiile în instituțiile de învățământ superior de peste hotare. Acest mecanism urmează să fie elaborat de comun acord cu Ministerul Educației.

Mai mult, socialiștii propun să fie anulate examenele de la sfârșit de an școlar pentru elevii din clasa a IX-a și cei din școlile profesionale.

Amintim că ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a declarat anterior că absolvenții claselor a XII-a vor susține examenele de bacalaureat în acest an, iar în prezent se pregătesc pretestările pentru elevi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0