Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primar: De ce oamenii de la sate nu vor să se vaccineze

© Photo : Facebook / Ion CarpineanuIon Cărpineanu
Ion Cărpineanu - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Campania de vaccinare a ajuns la cea de-a doua etapă în Republica Moldova. Care este situația cu privire la imunizarea populației din comuna Cărpineni, raionul Hâncești, am aflat de la primarul Ion Cărpineanu.
Primar: De ce oamenii de la sate nu vor să se vaccineze

Medicii au fost cei care s-au vaccinat primii împotriva COVID-19 în comuna Cărpineni, fiind urmați de persoanele cu vârsta mai mare de 60 de ani sau cei care suferă de boli cronice. Curând aceștia vor primi cea de-a doua doză de vaccin, iar între timp mai mulți angajați ai instituțiilor publice sunt îndemnați să se vaccinze.

Ion Sturza - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Începe prigoana împotriva celor care refuză vaccinul? - Sturza contra găgăuzilor
Cu regret, multe persoane refuză imunizarea, fie din lipsă de informare, fie că sunt sceptici referitor la eficacitatea vaccinului.

"Din cauza luptei dintre vaccinurile din Est si Vest și din cauza politicului și a mass-media, oamenii nu cred în vaccine. Avem isntituții care refuză în totalitate să se vaccineze. Este un fenomen pe care urmează să-l combatem", a declarat pentru Sputnik Ion Cărpineanu.

Potrivit primarului, vaccinarea în masă este cea mai bună soluție de a combate virusul COVID-19. În ciuda eforturilor depuse de către autorități pentru informarea populației, unii preferă să creadă că virusul îi va ocoli și nu manifestă nicio responsabilitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0