Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin la summit-ul climateric - cele mai importante declarații și propuneri

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание о мерах по повышению инвестиционной активности
Президент РФ В. Путин провел совещание о мерах по повышению инвестиционной активности - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat importanța cooperării dintre țări pentru a aborda problemele globale ale schimbărilor climatice.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a vorbit joi la summit-ul privind schimbările climatice, care s-a desfășurat online.

Лукашенко прибыл в Москву для переговоров с Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Video
Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin
În declarația sa, președintele rus a remarcat necesitatea intensificării cooperării pentru rezolvarea problemelor globale și a solicitat tuturor țărilor să se alăture proiectelor de combatere a schimbărilor climatice, relatează RIA Novosti.

"În acest sens, ar fi foarte important să se stabilească o cooperare internațională largă și eficientă în calcularea și monitorizarea emisiilor de toate tipurile de emisii nocive în atmosferă. Invităm toate țările interesate să se alăture cercetării științifice comune, să investim împreună în practic semnificative proiectele climatice și să se angajeze activ în dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon privind atenuarea consecințelor și adaptarea la schimbările climatice", a spus Putin.

Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Rusia
Putin: Rusia dezvoltă cu majoritatea țărilor relații bazate pe respect reciproc
Tot la summit-ul privind clima, Vladimir Putin a vorbit despre modul în care Rusia pune în aplicare sarcina de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

 „Ieri am vorbit Adunării Federale a Federației Ruse în adresarea tradițională anuală și, printre cele mai importante chestiuni, în contextul dezvoltării socio-economice a țării, a fost stabilită sarcina de a limita semnificativ volumul acumulat de emisii nete în țara noastră până în 2050. În ciuda dimensiunii Rusiei, a particularităților geografiei, climatului și economiei structurale, sunt sigură că această sarcină este realizabilă", a spus Putin.

El a reamintit că, comparativ cu 1990, Rusia a redus emisiile de gaze cu efect de seră într-o măsură mai mare decât multe alte țări.

Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Rusia
Viceministrul rus de Externe: Rusia, atacată frontal de adversarii din Vest
"Aceste emisii s-au înjumătățit, de la 3,1 miliarde de tone de CO2 echivalent la 1,6 miliarde de tone. Aceasta este o consecință a restructurării radicale a industriei și energiei rusești, care a avut loc în ultimii 20 de ani", a subliniat liderul rus.

În plus, în discursul său, Putin a menționat că Rusia este pregătită să ofere o gamă întreagă de proiecte climatice comune și să ia în considerare preferințele pentru companiile străine care doresc să lucreze într-un mediu ecologic.

"Sunt convins că lupta pentru conservarea climatului este, desigur, chemată să unească eforturile întregii comunități mondiale. Rusia este gata să ofere o gamă întreagă de proiecte comune, să ia în considerare posibilitatea preferințelor chiar și pentru companiile străine care ar dori să investească în tehnologii curate, inclusiv a noastră în țară ", a spus Putin la summit-ul privind clima.

El a adăugat că dezvoltarea globală nu ar trebui să fie doar „verde”, ci și durabilă pentru toate țările fără excepție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0