Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Video: Lukașenko a aterizat la Moscova pentru a discuta cu Putin

Abonare
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.

 

Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.

"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.

Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).

"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0