Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emoționant: Expoziție vernisată într-un spital din Capitală - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariGalina Vieru
Galina Vieru - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
În holul Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga" din Capitală a fost vernisată o expoziție deosebită, dedicată eroilor timpurilor noastre. Detalii am aflat de la autoarea vernisajului, pictorița Galina Vieru.
Emoționant: Expoziție vernisată într-un spital din Capitală

Expoziția "Lumea din halatul alb" vine cu un omagiu adus tuturor eroilor din prima linie care luptă pentru a salva viețile omenești în aceste vremuri dificile. Nu în zadar, expoziția a fost vernisată în incinta unei instituții medicale, susține autoarea picturilor.

Nina Costiuc - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Coronavirusul în satele Moldovei: Cum se luptă cu pandemia în mediul rurual
"Pe pânzele mele sunt expuse sărbătorile de acasă, galbena gutuie, geamurile, icoana, pernele din casa mare, pragul părintesc, spațiul rural. Vernisajul vine să dea lumină celor care-l privesc, să bucure medicii care trec printr-o perioadă dificilă și nu au acel timp liber pentru a savura din alte plăceri ale vieții", a declarat pentru Sputnik Galina Vieru.

Artista susține că picturile transpun frumusețea vieții pentru care merită să trăim, copilăria și amintirile pe care le avem cu persoanele dragi, întrucât pandemia ne-a învățat să prețuim timpul petrecut alături de familie, iar ziua de mâine este cu adevărat imprevizibilă.

"Medicii sunt privați de timpul liber și nu au timp decât să muncească și să salveze vieți. În acele minute de respiro pe care le au între consultații, operații pot să-și aline sufletul cu culorile și energia pe care o emană picturile", a relatat Galina Vieru.

Expoziția dedicată eroilor timpurilor noastre va fi expusă în incinta spitalului până pe 30 aprilie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0