Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Episcopii nu vor merge după Lumina Sfântă: Iată cum va fi adusă din Ierusalim

© Sputnik / Miroslav RotariБлагодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима
Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима  - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Secretarul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove Vadim Cheibaș a făcut precizări pentru Sputnik Moldova cu privire la modul în care va fi adusă în acest an Sfânta Lumină de la Ierusalim în țara noastră.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. În premieră pentru țara noastră, în acest an episcopii din Republica Moldova nu vor ajunge la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Părintele Arsenie Bazatin și preotul Constantin Dascal - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Viața într-o parohie pe timp de pandemie: Interviu cu părintele Arsenie Bazatin

Din cauza restricțiilor introduse de Israel în contextul pandemiei COVID-19, acolo vor avea acces doar reprezentanții corpului diplomatic. Lumina Sfântă va fi preluată astfel, de ambasadoarea Republicii Moldova în Israel Gabriela Moraru. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de către secretarul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove Vadim Cheibaș.

„Autoritățile de acolo nu permit intrarea în țară a persoanelor străine. Lumina Sfântă va putea fi luată doar de reprezentanții diplomatici, respectiv va merge ambasadoarea țării noastre. Dânsa va prelua felinarul cu Focul Haric și îl va duce la aeronava care va aștepta în Aeroportul Tel Aviv”, a explicat Vadim Cheibaș.

La Aeroport va aștepta Focul Haric Protoiereul Veaceslav Șpac, duhovnicul-administrator al Mănăstirii Condrița. El nu va putea părăsi perimetrul aerogării. 

„A fost o facilitate din partea companiei Air Moldova, care a fixat o ruta comercială din punct de vedere al orei. Un preot se va deplasa în dimineața zilei - Proteoereul Veaceslav Șpac”, a precizat Vadim Cheibaș. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0