Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au rămas zile numărate: Cum puteți ajuta organizațiile neguvernamentale

© Sputnik / Mihai CarausIgor Belei
Igor Belei - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
De ce mai mulți cetățeni nu se folosesc de mecanismul 2% pentru a ajuta beneficiarii organizațiilor neguvernamentale? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI", cu directorul misiunii Sociale "Diaconia", Igor Belei.
Au rămas zile numărate: Cum puteți ajuta organizațiile neguvernamentale

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Anunț important de la FISC! Ce trebuie să știe cei care au de plătit impozite
În opinia lui Igor Belei, mecanismul de redecționare a celor 2 procente din impozitul pe venit pentruorganizațiile neguvernamentale sau religioase din țară ar putea fi îmbunătățit.

"Acesta este un gest benevol și desigur nu toți cetățenii au timp sau dorința de a face acest lucru. Sunt locuri de îmbunătățire care ar putea stimula contribuabilii la acest efort. Bunăoară, în România declarațiile se întocmesc direct la întreprindere pentru a favoriza acest mecanism și angajatul să nu piardă prea mult timp pentru această procedură. Cât privește declarațiile online, desigur este o metodă bună, însă nu fiecare cetățean are această posibilitate din diverse motive", a subliniat Igor Belei.

Părintele Arsenie Bazatin și preotul Constantin Dascal - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Viața într-o parohie pe timp de pandemie: Interviu cu părintele Arsenie Bazatin
Potrivit lui, donarea celor 2 procente din impozit înseamnă un gest de solidaritate din partea cetățenilor, deși ca valoare nu este extrem de mare, totuși acest lucru ajută organizațiile negurvenamentale întru îndeplinirea misiunii de a contribui la bunăstarea comunitară.

Precizăm că persoanele fizice, plătitoare de impozite, pot direcționa cele 2% din impozitul anual pe venit către organizațiile neguvernamentale sau religioase din țară până la data de 30 aprilie 2021.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0