Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important de la FISC! Ce trebuie să știe cei care au de plătit impozite

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat anunță că s-a conformat ultimelor decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale, care se referă la plata impozitelor și la mai multe înlesniri pentru antreprenorii aflați în dificultate din cauza pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat anunță că este extinsă până la 31 mai perioada de implementare a programului de subvenţionare a dobânzilor.

люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Schimbări importante! Textul integral al dispoziției Comisiei Situații Excepționale de joi

Beneficiari ai programului de subvenționare a dobânzilor, potrivit dispoziției Comisiei Situații Excepționale din 8 aprilie 2021, sunt întreprinderile care au contractat credite în perioada 1 mai 2020–31 mai 2021 inclusiv, iar veniturile declarate în dările de seamă fiscale sunt mai mici decât cele obținute și declarate pentru perioada fiscală 2019. Achitarea subvenției se efectuează pentru dobânzile achitate până la data de 31 mai 2021 inclusiv.

De asemenea, FISC-ul anunță că se prelungește perioada de implementare a Programului de rambursare a TVA pe perioada ianuarie-mai 2021 inclusiv.

În plus, potrivit Serviciului Fiscal de Stat, întreprinderile pot beneficia de prelungirea termenului de depunere a dărilor de seamă fiscale pentru achitarea impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii, în cazul în care conducătorul întreprinderii, reprezentantul acestuia sau o altă persoană cu funcție de răspundere se află în concediu medical în legătură cu tratamentul virsului SARS-CoV-2, la data limită de depunere a dărilor de seamă fiscale și de achitare a obligației fiscale către buget.

Instituția precizează că de acest drept se poate beneficia în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0