Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinul chinezesc: Ce spun specialiștii despre eficiența acestuia

© Sputnik / Mihai CarausAngela Paraschiv
Angela Paraschiv - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Țara noastră va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin chinezesc împotriva coronavirusului CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică Sinovac Biotech. Are oare nevoie Moldova de acest vaccin și cât de eficient este?
Vaccinul chinizesc: Ce spun specialiștii despre eficiența acestuia

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Angela Paraschiva, a vorbit despre eficiența vaccinului chinezesc pe care Republica Moldova intenționează sa îl procure.

Очередная партия вакцины от коронавируса доставлена в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Societate
Încă un lot de vaccinuri a ajuns în Moldova: 48 de mii de doze de AstraZeneca
Potrivit specialistului, numărul mare de infectări și decese demonstrează o dată în plus necesitatea procurării vaccinurilor și imunizării populației, indiferent de tipul de vaccin.

"Avem nevoie de orice tip de vaccin sigur și eficient, care a trecut toate fazele clinice. Conform OMS, vaccinurile cu peste 50 la sută eficiență pot fi considerate sigure și dau randament. În cazul vaccinului chinezesc de la Sinovac, s-a constatat că eficiența este mai mare pentru tulpinile obișnuite și un pic mai redusă pentru cea din Brazilia de exemplu, dar oricum e există. Astfel de eficiență avem practic pentru fiecare vaccin utilizat acum în diferite țări", a precizat Angela Paraschiv.

Ultimele testări din Brazilia, care au fost publicate în luna ianuarie 2021, au demonstrat o eficiență de 50,4% a acestui vaccin, iar în Indonezia și în Turcia – de 65,3% și, respectiv, 91,5%.

Angela Paraschiv susține că deja 19 țări au administrat vaccinul de la Sinovac, fiind utilizate 100 milioane de doze, iar reacții adverse nu s-au înregistrat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0