Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un lot de vaccinuri a ajuns în Moldova: 48 de mii de doze de AstraZeneca

© Photo : Facebook / World Health Organization in Moldova Очередная партия вакцины от коронавируса доставлена в Молдову
Очередная партия вакцины от коронавируса доставлена в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Republica Moldova a primit sâmbătă seară încă un lot de vaccinuri prin intermediul platformei COVAX.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Republica Moldova a primit sâmbătă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații - ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape - oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc”, a menționat șeful statului.

Tot sâmbătă Republica Moldova a primit un lot de 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. 

Zilele trecute, șeful statului a anunțat că Republica Moldova va mai primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie. 

România a donat Moldovei încă un lot de vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Societate
România a donat Moldovei încă un lot de vaccin AstraZeneca

Pe 8 aprilie, autoritățile din sănătate au fost informate prin intermediul canalelor diplomatice despre faptul că Federația Rusă este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană.

Vineri, Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700.000 de doze de Sputnik V.

Totodată, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat că țara noastră se pregătește să cumpere 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID de la o companie farmaceutică din China. Este vorba despre serul CoronaVac care este produs de compania biofarmaceutică privată SINOVAC BIOTECH LIMITED. Potrivit Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, compania este singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate producătorilor de vaccin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0