Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vaccinarea angajaților din sectorul HoReCa - detalii

© Sputnik / Mihai CarausAneta Zasavițchi
Aneta Zasavițchi - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova a venit cu o inițiativă inedită pentru sectorul HoReCa. Despre ce este vorba am aflat de la președintele Asociației, Aneta Zasavițchi.
Vaccinarea angajaților din sectorul HoReCa - detalii

Controlul pandemiei poate avea loc doar prin vaccinarea în masă, susține președintele Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement, Aneta Zasavițchi.

În acest context, Asociația pe care o reprezintă a înaintat o solicitare față de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și autoritățile de resort pentru a analiza posibilitatea de a include angajații din sectorul HoReCa în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare.

"Ne bazăm pe aceleași restricții care vin în coraport cu riscul la care se expune personalul angajat. HoReCa este, practic, unuicul sector cu cele mai multe și dure restricții, ceea ce înseamnă că există o vulnerabilitate de infectări în rândul angajaților, iar pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe clienți este nevoie de vaccinare", a precizat Aneta Zasavițchi.

Potrivit ei, timp de un an pandemic nu a fost localizat niciun focar de infecție în localurile din Capitală și nicio entitate economică nu a fost în carantină. Aceasta este dovada că s-au respectat măsurile de protecție impuse, însă în continuare riscul de infectare este major.

Protest HoReCa - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
Antreprenorii din sectorul HoReCa, din nou la protest: Ce i-a nemulțumit

"Vaccinul ne-ar putea ajuta să revenim la o activitate normală, cu un program de lucru obișnuit. Situația economică este foarte precară, de aceea angajații și proprietarii sunt gata să se vaccineze cât mai curând", a conchis interlocutoarea.

Amintim că din data de 20 martie au intrat în vigoare noile restricții impuse de Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică. Comisia a decis ca restaurantele să-și reducă programul de lucru cu clienții: acestea vor fi obligate să activeze până la ora 20:00, iar organizarea nunților și altor evenimente în restaurante și alte localuri este interzisă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0